Siemens Çamaşır Bulaşık Buzdolabı Arıza Kodları

Siz takipçilerimize makinelerinizde yaşayabileceğiniz arızalardan ve çözümlerinden bahsetmek istiyoruz. Siemens çamaşır makinesi arızalarını kimi kullanıcıdan kaynaklı, kimi de makineden kaynaklı olabilir. İlk önce bütün makinelerinizin kullanma kılavuzunu okumanız gerekmektedir. Bu sayede yaşayabileceğiniz bütün problemlerin önüne geçebilirsiniz. Kılavuzu rahatlıkla anlayabilir ve kolay okuyabilirsiniz. Ama kabul etmemiz gerekiyor ki bazı problemler kılavuzda yazmıyor ve kullanıcılar zor durumda kalabiliyor. Biz sizlere çamaşır, bulaşık ve buzdolabı arızaları hakkında bazı teknik bilgiler vermek istiyoruz.

Yazımızdan öğrenecekleriniz ile arızaların olduğu durumlarda artık kendiniz başa çıkabileceksiniz. Boş yere servis çağırıp, ayriyeten servis parası ödemenize gerek kalmayacak.

Siemens Çamaşır Makinesi Arızaları

Siemens Çamaşır Makinesi E05 Hatası Arızası
Siemens Çamaşır Makinesi E06 Hatası Arızası
Siemens Çamaşır Makinesi F1 Hatası Arızası
Siemens Çamaşır Makinesi F2 Hatası Arızası
Siemens Çamaşır Makinesi F3 Hatası Arızası
Siemens Çamaşır Makinesi F4 Hatası Arızası
Siemens Çamaşır Makinesi F18 Hatası Arızası
Siemens Çamaşır Makinesi F21 Hatası Arızası

Çamaşır makinelerinizde diğer beyaz eşyalarınız gibi arızalanabilir. Bu arızalar ya kullanıcı kaynaklı ya da makine kaynaklı olabilir. Arızayı ilk olarak fark ettiğinizde mutlaka makinenizi elektrikten kesin. Yani ya fişini prizden çekin. Ya da evin sigortasını kapatın. Daha sonra da musluğu kapatın. Bu sayede makineniz bozulduğun su almayı bırakacaktır. Eğer çamaşır makineniz su almıyorsa, musluğunuz kapalı olabilir. Musluğunuzu açarak bu sorunda kurtulabilirsiniz. Ya da hortumunuz tıkalı olabilir. Düzenli olarak hortumlarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer makineniz suyu boşaltmıyorsa, hortumunuzda sorun olabilir. Bunun içinde hortumu düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir. Tıkalı ise, hortumunu temizlemeniz gerekmektedir. Çamaşır makineniz çalışırken titreşim yapıyor ise, bunun birçok sebebi bulunmaktadır.

Çamaşır Makinesi Ayakları Nasıl Durmalıdır?

Makinenizin zemini sert ise, ayaklarını eşit olarak ayarlamadıysanız veya çamaşırları makinenin içine dengesiz olarak yerleştirdiyseniz makineniz çalışırken titreşim yapabilir. Çamaşır makineniz çalışırken çok gürültü çıkarıyor ise, makinenizin motorunda arıza olabilir. Veya kazanına farklı bir cisim kaçmış olabilir. Daha önce de söylediğimiz gibi düzenli olarak çamaşır makinenizin içerisini kontrol etmelisiniz. Bu sayede makinenizin ömrü uzun olacaktır. Deterjan almıyor ise makinenizin deterjan alma bölümünün açık olması gerekmektedir. Ayriyeten bu arıza için su vanasını kontrol etmelisiniz. Makinenizin altından su taşıyor ise, kazanını kontrol etmelisiniz. Zaman içerisinde çok kullanılan makinelerin kazanları delinmiş olabilir. Bu gibi durumda ya kazanlar tamir edilir. Ya da kazan yenilenmektedir.

Siemens Bulaşık Makinesi Arızaları

Siemens Bulaşık Makinesi E01 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi E04 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi E15 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi E16 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi E18 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi E23 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi E24 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi E25 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi S14 Arızası Hatası
Siemens Bulaşık Makinesi S27 Arızası Hatası

Tahmin ediyoruz ki, çoğu ailenin evinde bulaşık makinesi bulunmaktadır. İtiraf ediyoruz ki, bulaşık makinesi özellikle çalışan bayanların hayat kurtarıcılarıdır. Eskiden tencereleri, tabakları ve bardakları elimizde tek tek yıkamak gerekiyordu. Ancak gelişen teknoloji ile bulaşık makineleri her geçen gün kendilerini yenilemektedir. Yani her markanın her gün bir üst sürümü çıkmaktadır. Bulaşık makineleri de diğer pek çok makine gibi zamanla arızalanır. Bu arızaların çoğu kullanıcılardan kaynaklı hatalardan meydana gelmektedir. Bulaşık makinelerinde en sık yaşan arızalardan bazılarını sizler için açıklamak istiyoruz. Makineniz eğer su almıyorsa pompa motorunu kontrol etmelisiniz. Eğer bu parça bozulursa, makineniz su almaz. Su giriş valfını da kontrol etmelisiniz. Ama bunlardan daha önce makineniz su almıyorsa ilk kontrol etmeniz gereken yer makinenizin musluğunu kontrol etmektedir. Musluk bozuk veya tıkanmış ise, makinenize gerekli olan suyu veremez. Bu sebepten dolayı mankeniz doğru bir şekilde çalışmaz. Sizlere önerimiz, makineniz eğer su almıyorsa servis çağırmadan önce bu parçaları kontrol etmeniz gerekmektedir. Bununla birlikte eğer deterjanları makinenize uygun olarak seçerseniz, makineniz koyduğunuz bulaşıkları doğru ve düzgün bir şekilde yıkayacaktır. Eğer makinenize doğru deterjanı kullanmıyorsanız, bulaşıklarınız istediğiniz gibi yıkanmayacaktır. Doğru ve mükemmel bir temizlik istiyorsanız doğru deterjanı tercih etmelisiniz. Bulaşık makinesi arızaları hakkında aklınıza takılan her şey için bizlere ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte makinenize alabileceğinden fazla bulaşık yüklememelisiniz. Eğer yüklediğiniz parçalar makinenizin alt veya üst pervanesine gelirse makineniz doğru bir şekilde çalışmayacaktır. Bunun için yeteri kadar bulaşık koymanız makinenizin uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. Makinenizin kapağını çok sert bir şekilde kapatıp açmayın. Ve düzenli olarak makinenizin gider kısmını kontrol ediniz. Bu sayede makinenizin ömrünü uzatacaksınız. Bu da sizin bütçenize olumlu olarak yansıyacaktır.

Siemens Buzdolabı Arızaları

Siemens Buzdolabı Alt Kısmı Soğutmuyor

Buzdolabı bir evimizde olmazsa olmaz beyaz eşyalarımızdan biridir. Bunun için bunun bakımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Sizlere evlerinizde yaşayabileceğiniz bazı ufak arızalardan veya bunların çözümünden bahsetmek istiyoruz. Buzdolabınız eğer olduğundan çok fazla ısınıyorsa, cihazı 5 dakika kapatmanız yeterlidir. Aralıklarla makinenizin sıcaklığını kontrol ediniz. Söylediğimiz gibi eğer sıcaklığının arttığını fark ederseniz 5 dakika makineyi açmanız yeterlidir. Sıcaklık artar veya azalırsa, ertesi gün tekrar kontrol ediniz. Eğer makinenizin aydınlatmasında bir soru yaşıyorsanız, evinizin sigortasını kontrol etmenizi öneriyoruz. Buzdolabınızın dondurucu bölüm eğer çok fazla ısınmışsa, bunun sebebi dondurucu bölümünü çok fazla açıp kapanmanızdır. Dondurucu bölümünü kullanmadığınız zamanlarda çok fazla açıp kapatmayınız. Buzdolabının derin dondurucu bölümü eğer olması gerekenden fazla buz tutmuş ise makinenizi fişten çekiniz ve buzdolabının içerisinde bulunan bütün yiyecekleri dışarıya çıkartınız. Ve içeride oluşan bütün buzları temizleyiniz. Daha sonra yiyecekleri tekrar yerleştiriniz ve makinenizi çalıştırınız. Düzenli olarak makinenizin buzluk kısmını temizleyiniz.

Buzdolabı Arızalarını Nasıl Önlerim?

İlk önce buzdolabınızı temizlerken temizleme suyu dışında asitli bir şey kullanmamanızı öneriyoruz. Temizleme işlemi makinenizi kapalı iken yapmalısınız. Eğer ısınma arızaları oluşuyorsa kısa sürelikli aralıklarla makinenizi açık bırakıp, prizden ve sigortadan çıkartmanız gerekmektedir. Sıcaksa veya soğuksa bu yöntemi kullanabilirsiniz. Sıcaklık arızalarının önüne geçmek için sürekli olarak kontrol ediniz. Özelikle makinenin temiz olması ömrünün uzatacağından temizliğe mutlaka dikkat etmelisiniz. Makinenin temiz olmaması sebebi ile arızaların oluşmasına sebebiyet verirsiniz. Bu da bütçenize olumsuz olarak yansımaktadır. Haftalık olarak yapacağınız küçük temizlik işlemleri ile bu arızaların önüne geçebilirsiniz. Bunları açıkladıktan sonra sizlere temizlik işlemini nasıl yapmanız gerektiğini kısaca anlatmak istiyoruz.

Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır?

  • İlk önce cihazınızı tamamen kapatınız.
  • Cihazınızın içinde bulunan bütün yiyecekleri makinenizden çıkartınız.
  • Temizleme işlemini ılık bir su ve yumuşak bir bez ile yapınız. Aksi takdirde makinenizin içi zarar görebilir.
  • Kapı kısmını sadece temiz su ile silmeye özen gösteriniz.
  • Aralıklarla yapılan temizlik makinenizin ömrünü uzatacaktır.
  • Temizleme işlemi bittikten sonra makinenizi elektriğe bağlayınız ve makinenizi çalıştırınız.
  • Daha sonra dondurulan eşyaları buzdolabınıza tekrar yerleştiriniz.

Temizleme işlemi sırasında makinenizin içine kullanacağınız ürün çok önemlidir. Kesinlikle kullandığınız ürünün klor ve asit içermemesi gerekir. Eğer kirler ovma gerektirecek kadar çoksa bunun için mutlaka yumuşak sünger kullanmalısınız. Metal yüzeylere kalıcı hasar bırakabilirsiniz. Buzdolabı içerisinde bulunan rafları kesinlikle bulaşık makinesinin içerisinde yıkamayınız. Yoksa parçalarınız geri dönülmez bir şekilde zarar görebilmektedir. Bunun dışında aklınızda oluşabilecek bütün arıza sorunları için internet sayfamızda bulunan numaralarımızdan veya e-posta adreslerimizden bizlere hafta içi her gün ulaşabilirsiniz. Alanında uzman ekip arkadaşlarımız sizlere en kısa süre içerisinde geri dönüş yapacaklardır. Düzenli bir şekilde makinenizin içini temizleyiniz. Bu sayede oluşabilecek bütün arızaların önüne geçmiş olursunuz. Eğer yukarıda yazdığımız öneriler arızanıza çözüm olmadıysa lütfen en kısa süre içerisinde beyaz eşyanızın servisini arayınız. Servis en kısa süre içerisinde sizlerin sorununa çözüm bulacaklardır.